Léto se psem

Jak se postarat o svého psa během letních dnů

 

Léto je období, které si většina z nás užívá. Dlouhé slunečné dny, výlety k vodě a venkovní aktivity jsou skvělým způsobem, jak strávit čas. Ale pro naše čtyřnohé přátele, může být léto také obdobím, kdy je třeba věnovat zvýšenou pozornost jejich pohodlí a zdraví. Zde je několik tipů, jak se postarat o svého psa během horkých letních dnů.

 

  • Dostatečná hydratace

V teplém počasí je velmi důležité, aby měl váš pes neustále přístup k čerstvé a čisté vodě. Vezměte s sebou vodu i na procházky a výlety, abyste mohli psa pravidelně napájet. Dehydratace může být pro psy velmi nebezpečná a rychle se rozvíjející problém.

 

 

  • Stín a chladné místo

Během horkých dnů je klíčové zajistit, aby měl váš pes přístup k chladnému a stinnému místu, kde se může schovat před sluncem. Pokud trávíte čas venku, přineste s sebou deku nebo stan, který poskytne stín.

 

 

  • Nikdy nechávejte psa v autě

Auto se může velmi rychle proměnit v nebezpečnou past, i když je venku relativně mírná teplota. Teplota uvnitř vozu může stoupat nebezpečně vysoko během několika minut, což může vést k úpalu nebo dokonce smrti psa. Nikdy nenechávejte svého psa v zaparkovaném autě.

 

 

  • Péče o tlapky

Horké chodníky a asfalt mohou být pro psí tlapky velmi nepříjemné a dokonce je spálit. Vyhněte se dlouhým procházkám po horkém povrchu, a pokud je to možné, choďte na procházky brzy ráno nebo večer, kdy je zem chladnější. Můžete také zvážit použití speciálních bot pro psy.

 

 

  • Úprava srsti

Pokud má váš pes dlouhou srst, může být vhodné ji zkrátit, aby se cítil lépe během horkých dnů. Srst by však neměla být příliš krátká, protože poskytuje ochranu před sluncem. Poradte se se svým veterinářem nebo profesionálním střihačem, jak nejlépe upravit srst vašeho psa na léto.

 

 

  • Pozor na úpal

Psi mohou dostat úpal stejně jako lidé. Příznaky zahrnují nadměrné slinění, rychlé dýchání, slabost, zvracení a dokonce kolaps. Pokud si myslíte, že váš pes trpí úpalem, okamžitě ho přemístěte do stínu nebo chladného místa a nabídněte mu vodu. Vážné případy vyžadují okamžitou veterinární péči.

 

 

  • Venkovní aktivity

Léto je ideální čas na venkovní aktivity se psem, jako jsou procházky, turistika, plavání nebo hry v parku. Ujistěte se, že aktivity přizpůsobujete kondici a potřebám svého psa. Při plavání v přírodních vodních zdrojích buďte opatrní na silné proudy a nezapomeňte psa po koupání opláchnout čistou vodou, aby se zbavil případných chemikálií nebo bakterií.

 

 

  • Ochrana před hmyzem

V létě je také více hmyzu, který může být pro psy nepříjemný nebo nebezpečný. Používejte repelenty, které jsou bezpečné pro psy, a pravidelně kontrolujte, zda nemá váš pes klíšťata nebo jiný hmyz ve srsti.

 

Léto může být pro vašeho psa skvělým obdobím plným zábavy, pokud mu věnujete potřebnou péči a pozornost. Dodržováním těchto jednoduchých tipů zajistíte, že si váš pes léto užije stejně jako vy.

Zpět do obchodu